Антоанета Цонева: Подкрепата на Демократична България към правителството на ИТН не е безусловна

В момента не се обсъжда персоналният състав

Антоанета Цонева
Антоанета Цонева

В момента не се обсъжда персоналният състав, но това не означава, че когато трябва да се даде подкрепата за този кабинет няма да се обсъжда конструкцията му. Това каза в сутрешния блок на БНТ Антоанета Цонева, депутат от "Демократична България".

 

По думите ѝ безусловна подкрепа от "Демократична България" към този момент не може да се очаква.

"Българските граждани очакват правителство. Когато видим състава на кабинета, ще вземем решение и по този въпрос. Хората, които ще стъпят в тази отговорност, са много важни", допълни Антоанета Цонева.

 

Според нея кога ще бъдат представени министрите зависи от темпа на разговорите между партиите. "Ние постове и порции от това управление не очакваме. От изключително значение е ДПС да бъде държано извън достъпа до властови ресурси и да не може да влияе върху политиките в това управление. Това, което виждахме в управлението на Борисов, бяха едни негласни разпределителни коалиции, създадени от върхушката на корпорацията ДПС, за да се стигне до такива емблематични примери като "Росенец", каза Цонева.

 

Тя изтъкна, че гаранцията това да не се случи е програмата за управление, съставът на кабинета и конструкцията, която ще застане зад удържането на тези ангажименти. 

 

Още от "Политика"

Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис с директни обвинения към Зартова и нейн бивш заместник

Гръцките бизнесмени обясниха, че са получили обвинения от СРП за неясно престъпление. По тези обвинения са им били определени рекордни парични гаранции и им е издадена забрана да напускат България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени