Антон Кутев: Бойко Рашков е хиперактивен, плаши хората

Министър Кацаров влезе прекалено навътре в детайлите по случая, каза Кутев, коментирайки темата "Пирогов"

Антон Кутев
Антон Кутев Източник: БСП

Бойко Рашков е хиперактивен, това е ясно. Но когато си хиперактивен и силов министър, това плаши хората. Това каза по БНР говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Той подчерта, че служебното правителство трябва да спре с кадровите промени. "Това, което трябва, е да направим необратими процесите, които започнахме... Винаги в едно правителство проблеми имат хора, които не са били досега политици. Виждах при колегите министри проблем с това как да овладеят лостовете в министерствата. Но хората не искат политици, а експерти".

 

"Виждаме, че има проблем в правораздавателната система. Очевидно има проблем в прокуратурата, трябва да се направят промени. Но това не може да бъде направено от служебното правителство... Имаме парламент, той има ключова задача - какво се прави в правосъдната система, там ли е мястото на прокуратура. Ако в системата на правораздаване няма доверие, тя не работи", каза още Кутев.

 

В предаването "Политически НЕкоректно" говорителят на служебния кабинет коментира и темата "Пирогов": "Министър Кацаров влезе прекалено навътре в детайлите по случая. Българското здравеопазване има сериозни проблеми. Там няма една вярна епикриза. На майка ми, почина преди няколко месеца, 2/3 от епикризите ѝ не са верни, защото, за да могат да я лекуват, като не отговарят пътеките на това, което им е необходимо, пишат друга пътека, защото искат да я излекуват, правят го с добро намерение. Всеки, опирал до системата, знае това".

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени