Антон Кутев става говорител на служебния кабинет

Бившият военен министър Николай Цонев пък се очаква да бъде назначен за шеф на кабинета на премиера Янев

Антон Кутев
Антон Кутев Източник: Гласове

Червеният Антон Кутев ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев. Това са разкрили за "24 часа" запознати с кадровите решения на Румен Радев относно назначения днес служебен кабинет. Кутев е сред най-арогантните и кресливи лица на БСП и е основен медиен нападател на левицата от години. Все още не е ясно още дали Кутев ще е само говорител или ще поеме и пресслужбата на Министерския съвет.

 

Бившият военен министър Николай Цонев пък се очаква да бъде назначен за шеф на кабинета на премиера Янев. През месеците след края на мандата му като министър Цонев бе разследван за злоупотреби в Министерството на отбраната. На 1 април 2010 година бе зрелищно арестуван и обвинен в предлагане на подкуп на следовател. Две години по-късно обаче Софийският градски съд го оправда. Общо Цонев е съден и оправдан по четири дела и през август 2015 г. осъди прокуратурата на втора инстанция да му плати обезщетение в размер на 15 хил. лева.

 

През 2012 г. създаде партия "Нова алтернатива", но според запознати в последната година работи активно с "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Официалното представяне на новите министри и приоритетите на служебното правителство ще бъде направено от Радев в 9 ч сутринта утре. След това ще има предаване и приемане на властта по министерства.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени