Антон Кутев за дубайско назначение в МВР: Ми що пък да не е от Божков?

Кандидатурата на Елена Павлова Фичерова-Караиванова за МВР обаче трябва да мине през одобрение от Министерския съвет

Антон Кутев
Антон Кутев Източник: Гласове

Поканата да стана говорител на кабинета дойде от президента. Те работиха заедно с премиера. В България наистина са дошли времената за промяна и това правителство може да направи много сериозна промяна в българската история Това заяви пред NOVA Антон Кутев от БСП, който ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев. На въпрос за кадровите предложения и назначения и по-специално за назначената за началник на кабинета на вътрешния министър Елена Павлова-Фичерова учредителка на партията на Васил Божков-Черепа, известният с арогантността си като БСП острие Кутев каза буквално следното:

 

"Не трябва да отговаряме за всяко назначение. Говореше се, че правителството е на БСП, сега се говори за човек на Васил Божков в МВР. Може и да има човек на Божков, но това не значи, че сме зависими от него или от Дубай. След като 10 години управляваха (бел. авт. - ГЕРБ) и доведоха ситуацията дотук, сега обръщат всичко, че имало един кандидат от Божков", коментира той скандалното предложение за МВР и допълни: "Ми що пък да не е от Божков... това, че жената е била член на партия... Той и Борисов е бил член на Българската комунистическата партия".

 

Припомняме, че учредителка на партията на Васил Божков "Българско лято" е предложена да оглави политическия кабинет на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Кандидатурата на Елена Павлова Фичерова-Караиванова за МВР обаче трябва да мине през одобрение от Министерския съвет. 

 

Той коментира и кадровата чистка по високите етажи на властта от последните дни:

"Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват. Това са почтени професионалисти. Аз не вярвам някой да тръгне да сменя хора, които си вършат работата".И допълни, че важната работа, която трябва да свърши това правителство е да подготви избори те и да постави началото на коренната промяна в държавата. "Ще имаме кратко време, а се надявам то да стигне за всичко", каза говорителят на служебното правителство. 

 

"Не мисля, че е възможен сценарий отново да не се състави правителство след следващите избори. Партиите трябва да излъчат правителство още в края на юли. Не мисля, че има възможност за промяна в Конституцията към президентска република", коментира Кутев. 

И добави наистина потресаваща със своята неистинност и неадекватност фраза:
"Просто в момента Румен Радев е човекът, който излъчва сила, позитивизъм и разум. Това му дава висок рейтинг и огромни възможности в личен план". 

 

Според Кутев, задача номер едно е подготовката на парламентарните избори. Ваксинацията и кризата с COVID-19 представлявали голям проблем. "Не е въпросът да се махат зелените коридори, търсим повече участие на личните лекари - трябва да се мисли за пенсионерите, за училищата, за университетите", обясни той. Що се отнася до Националния оперативен щаб (НОЩ), решение се чака до 2-3 дни, вероятно ще има промени, според говорителя на служебното правителство.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени