Асен Василев издаде четата! Радев ни каза: Правете партия, действайте!

Румен Радев дал благословията си на двамата служебни министри за техния политически проект

Асен Василев и Кирил Петков представят политическия си проект
Асен Василев и Кирил Петков представят политическия си проект Източник: You Tube

Румен Радев дал благословията си на двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев за техния политически проект. Това стана ясно от думите на Василев при представянето на новата партия. "Президентът ни каза: Правете, действайте", каза бившият служебен финансов министър.  

 

Заедно с Кирил Петков и техни съмишленици, те представиха в София идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната. Новият им политически проект се казва "Продължаваме промяната". Любопитно е да се види как те ще участват на изборите, тъй като времето за регистрация на нов проект няма да им стигне. Очакванията са да се използва друга партия за мандатоносител.

 

Кандидатът ни за президент е Румен Радев, каза още той. Кирил Петков обяви, че много харесва Крум Зарков от БСП и е готов да работи с него.

 

"Безброй партии ни се обадиха с предложение да ни станат мандатоносители. В момента сме в процес на разговори с няколко партии, най-вероятно ще ги сложим под формата на коалицията. А "Продължаваме промяната" да си остане името. 7-8 партии са, с които си говорим", обяви Асен Василев. Василев не сподели кои са тези партии, но подчерта, че сред тях не е партия МИР. Според него следващото правителство ще е коалиционно. 

 

"Не ни е страх. Като спрем 850 милиона от ББР – нали се сещате, че сме засегнали много интереси. Другото, което е важно – работим в екип", каза Петков.

 

Сред първите представени от екипа им беше Деница Петкова, която е магистър инженер, а в момента е предприемач. Тя има опит с Британската кралска академия по инженерство, където е видяла, че иновации се постигат и в страни от третия свят.

 

В екипа на Петков и Василев влиза и Яна Болникова, която е била част от екипа на Министерството на икономиката. 13 години работи в аутсорсинг индустрията. Тя изрази надежда, че промяната ще обхване всички градове в страната. В "Продължаваме промяната" влизат и двете заместнички на Петков в Министерството на финансите, които бяха освободени от Янев преди дни.

 

 

Кирил Петков беше министър на икономиката във втория служебен кабинет на Румен Радев. Асен Василев пък бе начело на финансите. И двамата са завършили "Харвард" и имат реноме на сериозни професионалисти, успявайки да направят добра кариера и в частния сектор. На изпроводяк от Министерството на икономиката Петков каза, че в бъдещия проект ще влязат хора със сериозна експертиза.

 

Самите те подчертаха, че водещо в проекта им няма да е идеологията, а почтените хора. Те дадоха заявка да постигат леви цели с десни инструменти, което е пълен нонсенс. Според него ако инфраструктурата се оправи, средата в България ще се промени и много млади хора ще се завърнат. Самият той сподели, че България е мястото, където се чувства най-добре.

Още от "Политика"

Диана Тонова е новият председател на БСП-София

До избор на нов председателски съвет се стигна, след като част от общинските съветници от групата на "БСП за България" подкрепиха кандидатурата на общинския съветник от ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за председател на СОС

Прочетете повече прочетете повече

Министерски съвет: Приветстваме решението на САЩ за подкрепа за Украйна

Пакетът от американската военна помощ е важна стъпка в решаващ момент, която ще донесе повече сигурност в Черноморския регион, Европа и цялото евроатлантическо пространство, посочват от МС

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени