Асен Василев отрича контрабандистите Стефан и Марин Димитрови да са посещавали МФ

Вратата е с пропуск, има и камери, добави той

Асен Василев
Асен Василев Източник: МФ

Асен Василев отрече докато е бил министър на финансите при него са идвали Стефан и Марин Димитрови. Това стана по време на изслушване на бившия министър на финансите във Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници", предават от БТА.

 

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС обяви, че в комисията има постъпили данни, че двамата обвиняеми са посещавали Министерството на финансите. "Данните са, че Стефан и Марин Димитрови са посещавали 2 или 3 пъти финансовото министерство. Те не са записани официално, но са посрещнати и въведени от Лъчезар Ставрев, който е известен като ваш личен шофьор. Кой ви се обади да ги посрещнете, кой ви ги изпрати?", запита Назарян.

 

Рая Назарян, ГЕРБ-СДС
Рая Назарян, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

"Тези лица не са посещавали МФ и не съм се срещал с тях. Новият министър го потвърди пред тази комисия. Нека да ви обясня как става влизането във финансовото министерство. Той трябва да е записан в моята програма и без да минал през личния ми секретар, шансът за среща с мен е нулев. Вратата е с пропуск, има камери. Тези лица чухме от ДАНС, че са наблюдавани от 2022 г. - ако е така, ДАНС трябва да разполага със записи и данни за тяхното посещение", обясни пред депутатите Василев.

 

На заседанието присъстват и Георги Господинов и Николай Петков - служители в Агенция "Митници". Двамата бяха категорични, че никога не са виждали Марин и Стефан Димитрови на ГКПП "Капитан Андреево" и "Лесово", както не знаят двамата да са имали някаква комуникация с митничари там.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени