Асен Василев призна, че готвят взрив на чиновниците - всеки коалиционен партньор ще има вицепремиер

Той обясни, че е съвсем резонно преговорите, в които се обсъждат имената, да не са публични

Асен Василев
Асен Василев Източник: МФ
"Все още се уточнява структурата на Министерския съвет. Идеята е всеки от коалиционните партньори да има вицепремиер, но това е в процес на доуточняване". Това каза съпредседателят на първата политическа сила "Продължаваме промяната" и бивш служебен министър Асен Василев пред NOVA. Василев е сочен за един от вицепремиерите, той обаче каза, че това не е сигурно. Той ще е предложението на ПП "ПП" за финансов министър.
 
От думите на Василев се разбра, че ще има промяна в броя и структурата на министерствата. Все още не е ясно дали ще има такова за държавните дружества. "Има различни предложения, идеята е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното управление. То ще дръпне структури от различни ведомства", каза съпредседателят на ПП "ПП". 
 
"Има министерства, където нашият експертен потенциал е по-малък, а част от коалиционните партньори имат доста повече експерти в тази област", обясни Василев. Той потвърди, че Бойко Рашков ще бъде номинацията за силов министър, а Николай Денков за министър на образованието. 
 
За броя на министрите Василев каза, че "това все още се обсъжда в зависимост от структурата. Ще бъде горе-долу пропорционално на гласовете, които партиите имат в парламента".
 
Напук на лъжливите твърдения на представители на ПП "ПП" за "почтеност" и "прозрачност", Асен Василев обясни, че е съвсем резонно преговорите, в които се обсъждат имената, да не са публични. "Не мисля, че е коректно да се казва този човек е добър, а онзи - не и публично да се обсъждат силните и слабите страни", уточни той.

Още от "Политика"

За обща съдебна реформа или управляващите спешно трябва да потърсят специализирана помощ за политическото си "дисоциати

Последно: голяма парламентарна квота в орган на независима власт, демократичен или недемократичен инструмент е? Няма начин да е и двете

Прочетете повече прочетете повече

Упорството на Бойко Рашков да сатанизира държавното обвинение и да "трича" политическите опоненти ни връща по престъпнос

Защо  Рашков предпочита да мълчи за ужасявщите убийства в последно време и за превенцията срещу тях, както и за останалите престъпления, които все повече тормозят българите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени