Асен Василев: Ще се разделим със Спецов, ако се докаже, че е продал фирмата си по време на данъчна ревизия

Ще пуснем проверка вероятно още днес, търсим инспекторат, който да я направи, защото очевидно НАП не може да проверява сама себе си, заяви Василев

Асен Василев
Асен Василев Източник: МС

Финансовият министър Асен Василев заяви пред "Свободна Европа", че е готов да се раздели с новия изпълнителен директор на НАП Румен Спецов. Това ще стане, ако проверка установи, че той е продал фирмата си през 2016 г., като е знаел, че нея тече данъчна ревизия и ще се ощети бюджета.

 

Коментарът му дойде ден след като и кандидат-депутатът от БСП Георги Кадиев (след множество публикации на същата информация в десетки медии) публикува разпечатка от съобщение за връчване на ревизионен акт на "Гранекс трейдър" от юни 2016 г. Три месеца по-рано Спецов е продал дяловете си в дружеството на фиктивен нов собственик. Според Кадиев - "с голяма доза сигурност може да се твърди, че продажбата на дяловете е именно следствие на очакваните резултати от ревизията. В резултат на тези действия фирмата никога не покрива задълженията си и до ден-днешен дължи над 1.5 млн.лв. на НАП".

"Ще пуснем проверка вероятно още днес, търсим инспекторат, който да я направи, защото очевидно НАП не може да проверява сама себе си", заяви Василев. По думите му атаките срещу новия ръководител на данъчните са били очаквани, защото НАП е започнала да гони не дребните длъжници като фризьорски салони и хлебопекарни, а най-големите фирми, които досега не са били проверявани.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени