Атанас Атанасов: Ако БСП предложат експертно правителство, може да обсъждаме вариант за подкрепа

Атанасов заяви, че през уикенда ще се съберат колективните органи на ДБ и ще обсъдят ситуацията

Атанас Атанасов и Христо Иванов
Атанас Атанасов и Христо Иванов

Не можем да не кажем, че президентът е последователен. За втори път връчва третия мандат на БСП. Първият път се спънаха. Аз съм скептичен за реализацията на този мандат, но това е мое мнение. Това заяви бившият комунистически прокурор в Разград Атанас Атанасов, днес съпредседател на "Демократична България", преди връчването на третия мандат от президента.

 

На въпрос дали ще направят компромиси за евентуална подкрепа, Атанасов каза, че зависи от много обстоятелства, свързани с персоналния състав и кандидата за министър-председател. "Ако БСП подходят прагматично, в смисъл да бъдат използвани само като платформа, а да предложат едно експертно национално отговорно правителство, би могло да обсъждаме вариант за подкрепа. Но нека осигурят подкрепата на останалите две политически сили и тогава ние ще преценим как ще реагираме", каза някогашният  любимец  на Градския и Областния комитет на БКП-Разград.

Атанасов заяви, че през уикенда ще се съберат колективните органи на ДБ и ще обсъдят ситуацията. "Ще се отнесем отговорно, но червената линия за наше участие в политическо правителство на БСП стои", каза той.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени