Атанас Атанасов: Готови сме на взаимодействие с лявоцентристите Петков и Василев

Това коментира някогашният комунистически прокурор от времето на т.н. "възродителен процес"

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов Източник: Zonanews

"Нямаме никакви притеснения от партията на Петков и Василев. Тези хора се насочват в ляво-центристкото пространство. Би се получила добра амалгама между лявото и дясното пространство.  Когато се видим с тези хора, ще обсъдим начините на партньорство. За да им предложим места в листата, те трябва да ни бъдат коалиционен партньор". Това каза в ефира на NOVA бившият комунистически прокурор в Разград по време на т.н. "възродителен процес" Атанас Атанасов.

 

Същото лице днес се подвизава под прикритието на съпредседател на ляволибералната формация "Демократична България". По думите му от партията са имали неформални контакти с Петков и Василев, докато са били министри. 
  
"Много е важно да работим за това в следващото НС да се създаде консистентно мнозинство, което да излъчи правителство. Разбира се, има риск от раздробяване на парламентарното пространство от нови субекти", поясни някогашният любимец на Градския и Областния комитети на БКП-Разград.

 

Според него от "Има такъв народ" са можели да съставят правителство, но сякаш не са искали. От друга страна БСП много са искали, но не са успели.

 

"Ако "Демократична България" бяхме мандатоносител, щяхме да покажем политическа култура и начин, по който се търси и събира мнозинство за съставяне на правителство", уточни Атанасов.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени