Атанас Атанасов искал антикорупционно мнозинство? А кой ще разследва парите за обучението на неговия син в САЩ?

Има две тенденции - да се състави правителство, или да се ходи на предсрочни избори, добави Атанас Атанасов

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов Източник: bTV

Антон Тодоров

"Борбата в България днес не е ляво-дясно", издаде се по време на краткото си участие в предаването "Тази сутрин" по bTV бившият любим прокурор на БКП-Разград Атанас Атанасов. Той добави, че Слави Трифонов и неговата формация са на ход. "Готови сме да обсъдим с тях по какъв начин да бъде сформирано мнозинство и правителство, които да отстранят Борисовата държава, ГЕРБ от власттта", говореше като зациклила плоча бившият провален директор на НСС по Костово време. Според него и останалите от криптокомунистическата секта ДеБъ най-важно било да се състави антикорупционно мнозинство. Водещите в bTV очевидно не бяха подготвени, защото точно по темата корупция и антикорупция можехе да смачкат с факти Атанасов - от времето когато е бил доверен БКП прокурор по времето на възродителния процес, та до наши дни. Важен въпрос е, ако има антикорупционно монизнство, то ще разгледа ли онези 15 000 щ.долара, които "Златни пясъци" са платили за обечението на Александър Атанасов, син на Атанас Атанасов, в щатския Североизточен университет. Ето факсимиле на валутния превод.

 

Нареждането за валутен превод от Златни пясъци

Нареждането за валутен превод от "Златни пясъци" за обучението на сина на Атанасов в САЩ Източник: Zonanews

Има две тенденции - да се състави правителство, или да се ходи на предсрочни избори. "Нека да не спекулираме, но може да изберем едно правителство с 240 гласа. Кой ще гласува за едно правителство е въпрос на решение на партиите. Ако БСП подкрепят правителство, в което участваме - това е тяхно право", отговори Атанасов на въпрос дали биха приели подкрепа от БСП. 

 

Правителството, което си отива се провали напълно в отношенията си с Република Северна Македония. ВМРО защо мълчат за техния сподвижник, когото го разследват три години за продажба на българско гражданство. Ако формирате правителство каква ще е политиката спрямо РСМ, беше един от въпросите към лидера на ДСБ. "Незабавни преговори за изясняване на противоречията с РСМ, трябва да се приобщи Македония при зачитане на националните ни интереси". Водещият вметна, че това се прави от правителстовто и с доста твърд тон. Атанасов отново не отговори, а се плъзна по изтърканите опорки за "провал на управляващите". 

 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени