Атанас Атанасов: Ива Митева има качествата да е премиер

Атанасов подкрепи друг знаков комунистически кадър като Янаки Стоилов

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов
"Човек като Ива Митева с тези качества има способност да оглави правителство", каза в предаването "Лице в лице" по bTV някогашният  любимец  на Областния комитет на БКП-Разград Атанас Атанасов. "ИТН нека предложат кандидат за министър-председател – ако може, да не е същият, предложен миналия път, този човек няма капацитета за тази позиция", допълни бившият комунистически  прокурор  по време на т.н. "възродителен процес".
 
Според него служебният министър Янаки Стоилов изненадал с твърдата си позиция да извършване на необходимата съдебна реформа. И смята, че е разумно президентът Румен Радев да направи още един кръг от консултации с парламентарното представените партии. По думите на Атанасов избори в 2 в 1 не бил удачен вариант за изход от ситуацията.
 
"Ще разфокусираме вниманието на хората, избирателите ще се чудят кого да слушат и с кои послания да се занимават", разясни той. В същото време, той отбеляза, че "има конкретни факти, които говорят за координация между ИТН и ДПС", като даде пример с решението в бюджетна комисия да се задвижи процедурата по избор на нов шеф на БНБ.
 
Атанасов съобщи, че утре ДБ ще направи серия от заседания на партийните органи, ПГ ще обсъди план, ще "заемат проактивна позиция, за да търсим изход от политическата криза", обясни съпредесдеталеят на ДБ. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени