Атанас Атанасов: Почти сме установили - изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

Председателят на ДАНС, с участието си в тази постановка, която бе разиграна в открито заседание на НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо за деполитизиран началник", коментира съпредседателят на "Демократична България"

Атанас Атанасов, ДБ
Атанас Атанасов, ДБ Източник: Zonanews

Разбирате ли какво се случи? Партийната централа на политическата сила, която трябваше да получи мандат за съставяне на правителство, беше подслушвана и е извършен запис. Тази разигравка как заспал някой си Радостин Василев - в случая, и бил записал случайно тази среща е абсолютна лъжа. Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" и председател на ДСБАтанас Атанасов. Коментарът му е по повод изтеклия запис на Националния съвет на "Продължаваме Промяната".

 

"Ние сме в процес на проверка и вече почти сме установили, че този запис е извършен абсолютно професионално от специална техника. Питам аз: кой може в нашата държава да свърши тази работа? Не бих искал да преувеличавам, но това е някакъв специфичен "Уотъргейт". И ние няма да оставим тази работа така. Защото става въпрос за елемент от цяла една кампания за дискредитиране на втората политическа сила с цел - проваляне на втория мандат. Убеден съм в това. Трябва да се носи отговорност за това", каза Атанас Атанасов.

 

"Аз подозирам, че някои от нашите специални служби съдействаха на този компромат. Това трябва да се изясни. И това може да стане само по парламентарен път", добави председателят на ДСБ. "Почти сме установили как е извършен този запис. Не може да е извършен от таблета на някой си, който спи вкъщи. Това е истината в случая. Подозрението е, че в президентството е центърът на заговора", заяви Атанас Атанасов.

 

Основание за импийчмънт

"Ако се окаже, че по разпореждане на президента Румен Радев не е осъществена военната помощ за Украйна, категорично има основание за импийчмънт", коментира още съпредседателят на "Демократична България". "Трябва да бъде съставена парламентарна анкетна комисия, която да извърши проверка дали са изпълнени решенията на Народното събрание", подчерта Атанасов.

 

"Председателят на ДАНС сам си отряза главата"

Атанасов е на мнение, че по най-бързия начин трябва да се внесат законопроектите за промяна на управлението на българските служби, защото по Конституция Министерският съвет отговаря за сигурността и обществения ред в страната. "Не господин президентът, който и да е той, би трябвало да назначава шефовете на службите. А аз вече казах веднъж и ще го повторя - смятам, че председателят на ДАНС, с участието си в тази постановка, която бе разиграна в открито заседание на НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо за деполитизиран началник", коментира съпредседателят на "Демократична България".

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени