Атанас Атанасов: Предложението на Кирил Петков за заплатите е много наивен ход

Ще дадем оръжие на Украйна

Атанас Атанасов заговорничи с групата на БСП
Атанас Атанасов заговорничи с групата на БСП Източник: Zonanews

Бившият комунистически прокурор, а днес съпредседател на ДБ Атанас Атанасов заяви пред bTV, че другата седмица парламентът ще гласува военна помощ за Украйна. 

 

Той подчерта, че е сигурен в решението, което ще вземе Народното събрание, и то ще е за изпращането на военна и техническа помощ към Украйна. Атанасов каза това по повод заплахите, идващи от БСП, че напускат коалицията ако "патрон или калашник заминат за Украйна".

 

"Убеден съм, че решение за доставка на оръжия ще има и правителството ще се запази. В тази сложна четворна коалиция не е толкова лесно да се взимат решенията", каза още някогашният любимец на Градския и Областния комитет на БКП-Разград.

 

Той допълни, че предложението на премиера Кирил Петков българите да даряват пари на Украйна, за да си купува оръжия, е "много наивен ход".


Изказването му дойде, след като вчера управляващата четворна коалиция не излезе с еднозначно решение дали българската държава да окаже военна помощ. Това стана на извънредно заседание на коалиционния съвет. Темата ще се обсъжда отново след завръщането на водената от премиера делегация от представители на три формации в управлението в Киев в следващите дни. Част от нея ще е и самият Атанасов.


Против изпращането на военна помощ са от БСП, като лидерът на партията Корнелия Нинова, която е и министър на икономиката, обяви, че няма да подпише подобен документ. "Демократична България" и "Има такъв народ" подкрепят изпращането на оръжия.

Още от "Политика"

Военният министър Запрянов обеща допълнителни количества излишно въоръжение за Украйна

България ще продължи да подкрепя усилията на ЕС и НАТО за осигуряване на Украйна с цялата необходима техника с цел укрепване на отбранителите й способности, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Министър-председателят Димитър Главчев и премиерът на Косово Албин Курти обсъдиха разширяването на двустранното сътрудни

В хода на разговора премиерът Главчев увери госта, че България продължава да подкрепя европейската интеграция и евроатлантическа перспектива на Косово

Прочетете повече прочетете повече

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени