Атанас Атанасов: Премиерът с едно изречение сложи на мястото му Стефан Янев

Премиерът се е объркал, коментира Атанасов по повод репликата на Кирил Петков за това, че ръководството на КЕВР не си е свършило работата

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов Източник: NOVA

По отношение изказването на военния министър, за мен, за нас, за нашата общност беше важна реакцията на министър-председателя, който го сложи на място с едно изречение. Това каза в NOVA бившият комунистически прокурор в Разград Атанас Атанасов от ДСБ (ДБ). Румен Радев не управлява, той управляваше допреди месец, допълни Атанасов.
 

"Администрацията на президента бавно ще се прибере в президентството - надявам се! Хора, които бяха в служебните правителства на Радев и останаха в редовното правителство, надявам се, че ще се съобразят с обстоятелството, че имаме ново, редовно правителство, излъчено от парламента", добави той. 

 

Трябва да се отнасяме много сериозно в геостратегически план към темата за членството на РСМ в ЕС. "Такъв тип търговия сега, кво беше - пуснете ни в Шенген...Това в някакъв смисъл е разбираемо. Той (Слави Трифонов, бел. ред.) иска да каже на нашите западни партньори "Вие там, където имаме интерес ни подрязвате, а иначе ни натискате", объркано се опита да обясни още по-нелепото предложение от понеделник на чалга певеца Слави Трифонов. Атанасов добави, че това, че върху България се упражнява натиск е очевидно.

 

"Но трябва да се изпълняват договорите - това е основен постулат в правото. Договорът с България не се изпълнява. Падането на визите със САЩ няма отношение към ЕС", каза още той. Според него са несъотносими нещата. Атанасов каза, че не биха подкрепили това предложение и такава официална информация България няма да излъчи. 

 

Тази коалиция ще скърца по определени теми. Мисля, че премиерът се е объркал, коментира Атанасов по повод репликата на Кирил Петков за това, че ръководството на КЕВР не си е свършило работата по цените на тока и скоро ще бъде сменено. Регулаторът е независим и не е длъжен да съобразява решенията си с правителството, обясни зам.-шефът на НС. Иван Иванов е изключително почтен човек и е много голям експерт, независимостта на КЕВР се дължи до голяма степен на него, смятам, че премиерът не го познава и е подведен. познавам този човек и съм сигурен, че това е абсурдна ситуация.

 

По повод информацията за гневно писмо от Азербайджан и изтикъл договор, Атанасов призова ДАНС да си свърши работата и да докладва на правителството и парламента по този случай. Защото съм сигурен, че става дума за умишлена провокация за дестабилизиране на обстановката в енергетиката, каза той.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени