Атанас Атанасов: Радев се държи като полупрезидент

Атанасов допълни, че не се е отказал от намерението за реформа в службите за сигурност

Атанас Атанасов, ПП-ДБ
Атанас Атанасов, ПП-ДБ Източник: Zonanews

Трябва да направим съвместна оценка на цялото правителство и на министрите по отделно, за да може ротацията през март да се направи безболезнено и безпроблемно. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в ефира на NOVA.

 

По думите му в тази оценка трябва да се включат фактическите участници в управлението – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, както и подкрепящите ги ДПС.

 

"Защо споменавам ДПС? Техните лидери гласуваха за правителството и подкрепят голяма част от политиките, които то провежда. Освен това след ротацията предстоят множество кадрови промени в регулаторни и други органи, които се избират от НС и има изискване за мнозинство от 2/3", допълни Атанасов.

 

"Тази година има избори за Европейски парламент. Те са много важни на фона на геополитическата ситуация в целия свят", заяви Атанасов. Той отчете като приоритет за годината и приемането ни в еврозоната.

 

Съпредседателят на ПП-ДБ коментира, че в последния период на управление няма корупционни скандали. "Това беше една от целите ни, когато създадохме настоящото мнозинство, което да излъчи правителство", заяви Атанасов.

 

Той каза още, че ръководството на МВР си върши работата и е постигнало успехи по темата за приемането ни в Шенген.

 

Атанасов допълни, че не се е отказал от намерението за реформа в службите за сигурност. "Там промяна е наложителна. Аз съм убеден, имам и индикации за това, че тази реформа ще започне. Разговарял съм с представители на ГЕРБ и ДПС - те са съгласни с това, което предлагаме", уточни Атанасов.

 

По думите му се обсъжда въпросът за подписване на коалиционно споразумение, но решение за това не е взето.

"Налага се мнението, че след като в първата част от фактическата коалиция видяхме как работи тя и какви проблеми възникват, е разумно да се състави и писмено споразумение. Налице е фактическа коалиция и това е видно", заяви Атанасов. И потвърди, че ще има и ротация на председателския пост в Народното събрание.

 

Съпредседателят на "Демократична България" критикува президента Румен Радев. "Той се държи като лидер на опозиционна политическа сила, която е загубила властта. Бих казал, че той е полупрезидент", заяви Атанасов.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени