Атанас Славов, ДБ: Никой не очакваше толкова рано да се загуби подкрепа за това управление

С нас не са водени разговори за кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, добави той

Атанас Славов, ДБ
Атанас Славов, ДБ Източник: Zonanews

Никой не очакваше, нито опозицията, толкова рано да се загуби подкрепа за това управление, каза в интервю за БНР Атанас Славов от ДБ.

 

"Не изключвам поради поредицата от тежки кризи, в които се намираме, това правителство да изкара още известно време. Ако опозицията искаше да го свали, има начин това да се случи конституционно и той се казва вот на недоверие. Всички казват обаче, че няма да вкарват вот на недоверие", отбеляза Атанас Славов. 

 

Според него обаче трябва да има чуваемост между партньорите и "не може едни позиции да бъдат системно пренебрегвани за сметка на други".

 

Според Славов големият въпрос е занапред как ще се събират гласове по принципните и важни теми, които са част от коалиционното споразумение.

"Или просто пускаме законопроекти в пленарна зала и се надяваме по някакъв мистичен, почти трансцедентен начин за възникне воля, която да ги подкрепя."

 

Дори да продължим като управление на малцинството, следва да има яснота как се събира подкрепа в Народното събрание, не може да се разчита на случайно събрани мнозинства, подчерта той.

 

"Разговорът за това, че от ИТН някакви хора ще се отделят, не може да е сериозен разговор в една парламентарна република".

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени