Атанас Зафиров: Нови проекти бракониерстват в БСП, още не сме взели окончателно решение за подкрепа на Радев

Според него напълно е възможно последните две НС да доведат до отблъскване на хора от процеса на гласуване

Атанас Зафиров
Атанас Зафиров Източник: БСП-Сливен

Всеки е свободен да прави политически проекти, стига те да не са на гърба на други партии, да не се правят с държавен ресурс, стига да не се бракониерства в другите партии. Това заяви пред БНТ Атанас Зафиров, заместник-председател на парламентарната група на "БСП за България". Предстои да извървим нашата уставна процедура и тогава да вземем окончателното решение за подкрепа на двойката Румен Радев-Илиана Йотова, добави Зафиров. 

 

В този безплоден парламент не се решиха няколко важни проблема за българското общество, коментира още той. "Първият от тях е фактът, че в този парламент задкулисието продължи да управлява, да нарежда нещата. БСП, разбира се, не участва в този процес, но самият факт, че втори пореден парламент не може да излъчи правителство, означава, че има група от хора, която има интерес това да се случва. Парламентът не беше адекватен на реалния живот, на очакванията на хората. 


Според него т.нар. "партии на протеста" не са приели протегната ръка на БСП и затова не е бил реализиран третият мандат за съставяне на правителство. Докато ние имахме доброто желание да говорим за политики, в същото време сме свидетели как са се водели някакви разговори, които доведоха до този резултат. "Сигурен съм, че следващото НС партиите би трябвало да са научили урока си", добави той.

 

Атанас Зафиров каза, че е напълно е възможно последните две НС да доведат до отблъскване на хора от процеса на гласуване, което допълнително би делигитимирало институцията парламент. 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени