Атанас Зафиров: Президентът се намесва във вътрешнопартийните дела

Очаквам БСП да продължи да бъде основен фактор в бъдещата управленски коалиция, добави той

Атанас Зафиров, БСП
Атанас Зафиров, БСП Източник: Zonanews

Забелязваме едно масивно присъствие на членове на БСП в служебния кабинет и общата събирателна при тях е, че това са ярки критици на ръководството на партията и на политиката, която беше водена през последните години. По този начин се демонстрира партийно пристрастие, което е недопустимо в работата на президентската институция. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров. 

 

Излязохме с позиция на нашия колективен орган, съгласно която се разграничаваме от действията на членовете на Националния съвет, които са в разрез с императивите на нашия устав. Там ясно е записано, че за участие в изпълнителната власт на министри е нужна санкция от Националния съвет. На този етап тази позиция показва категорично отношение и се надяваме да стигне както до цялата партия, така и до цялото общество, за да бъде ясно, че тези наши съпартийци представляват само себе си, а не партията. Така Зафиров коментира участието на тримата министри на левицата в служебния кабинет.

 

Той уточни, че това се отнася не само за министрите, но и за заместник-министрите, областните управители и заместник областните управители. "БСП по никакъв начин не е съпричастна към работата на това служебно правителство, назначено от президента Радев", категоричен е той и допълни, че тримата министри няма как да бъдат част от листите на БСП най-малкото, защото са част от служебното правителство.

 

"Очаквам БСП да продължи да бъде основен фактор в бъдещата управленски коалиция. Партия, без която няма да може да бъде сформирано ново реформаторско управление", каза още той. Зафиров потвърди позицията на БСП по отношение на "Газпром", която е ясна и непроменена – преговорите за доставка на природен газ да не бъдат прекъсвани с никой от възможните потенциални доставчици, включително и "Газпром".

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени