Атанасова: Още миналата седмица имах усещането, че има тотален синхрон в останалите политически сили

Аз още миналата седмица имах усещането, че има тотален синхрон в останалите политически сили. Това каза председателят на ПГ на ГЕР...

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Аз още миналата седмица имах усещането, че има тотален синхрон в останалите политически сили. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти след консултациите при президента, предаде "Фокус".

 

"Той се изразяваше не само в приемането на безумни изборни правила за провеждане на предсрочните парламентарни избори, но и в едно не съвсем прикрито съглашение за председател на ЦИК. Говорихме си преди часове с вас за отговорността. Смятам, че демонстрацията, която направиха политическите партии в миналите консултации, че никой не пое отговорността, днес изведнъж се наруши това мълчание. Включително и господин Тошко Йорданов започна да говори от името на ГЕРБ. Да беше говорил от името на лидера си, който нито сме го виждали, нито сме го чували, дори и на работа не идва", каза Атанасова.

 

"Надявам се, че сега тази отговорност ще бъде споделена, така както изисква техния изборен кодекс. Знаете, че ние сме атакували текстовете в Конституционния съд. Това, което направи ГЕРБ е да демонстрира, че има не само кадри, които да заемат всяко едно от местата, но и продължаваме да казваме, че има проблем с изборния кодекс и този проблем тепърва ще бъде забелязван", добави Атанасова.

 

"Хубави са призивите за честни, демократични, свободни и равни избори, но написаха изборен кодекс, който не гарантира такива. Това трябва да се знае. Надявам се Конституционният съд бързо да се произнесе", подчерта тя. ГЕРБ никога не е саботирала процесите по отношението на избора на хората, несериозно е точно тези хора да говорят за саботажи, каза още  Десислава Атанасова.

 

"Представяте ли си Мая Манолова да е говорител на "Има такъв народ". Може би наистина няма такава партия с говорител мутрата вън. Това е положението", обърна внимание Атанасова.

 

"Не обърнах внимание на елементарните шеги и закачки не само на президента, но и на останалите участници в тази консултация. Естествено е, аз като председател на парламентарната група и като пълномощник на коалиция ГЕРБ-СДС да пристигам с кандидатура, защото ясно осъзнавам, че отговорността, която се носи не е гарантирана единствено и само по силата на това, че ГЕРБ е първа политическа сила, но и защото зад тези резултати има над 800 хиляди българи, които са ни гласували доверие и очакват един прозрачен изборен процес.

 

Така или иначе вие чухте всички обструкции, какви ли не квалификации, включително и лично засягане на достойнството на кандидата ни за председател. Успех на новия председател. Надявам се, че ще се справи на изслушването, аз смятам, че тя се е подготвила за това да бъде изслушана като председател", каза тя. Атанасова добави, че няма да дава лична оценка за никой от кандидатите.

 

Тя пожела на Нейкова да се справи и да спазва закона такъв какъвто са го написали нейните колеги. "Чуха се какви ли не думи – манипулации, саботаж. Странно е, че от сега заговориха за подобни действия колегите от другите партии. ГЕРБ никога не е саботирала процесите по отношението на избора на хората. Единственият саботьор, който историята помни беше Мая Манолова с Костинброд. Тоест тези хора да говорят за саботажи, мисля, че е несериозно", подчерта Атанасова.

 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени