Аврамова и Нанков дадоха показания в полицията за строителството на магистрала "Хемус"

Адвокат Менков: Целта е да се удари предизборната им кампания

Петя Аврамова и Николай Нанков
Петя Аврамова и Николай Нанков Източник: БГНЕС
Николай Нанков и Петя Аврамова излязоха от ГД "Национална полиция", след като дадоха показания във връзка с нарушения при строителството на автомагистрала "Хемус". Те бяха заедно с адвокат Менко Менков. Нанков и Аврамова прекараха над един час в сградата на полицията. Двамата бивши министри са били извикани по сигнал на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.
 
Аврамова обясни, че двамата вече са давали обяснения по темата в Националната следствена служба. "До 12 май, когато съм била министър, не съм получавала сигнали от нито една структура на МРРБ, че има нещо, което се строи в разрез със закона, за нередности по строителството на "Хемус", каза тя.
 
Николай Нанков заяви, че първи, втори и трети участък на магистралата са строени със съответните строителни книжа. Двамата определиха днешните разпити като намеса в политическата им кампания. 
 
"Можехме да дадем тези обяснения и в понеделник. До 12 май, докато съм била министър, не съм получавала сигнали от нито една структура на министерството за нарушения по строителството на "Хемус". Хората ще си получат пътищата след изборите", каза Аврамова.
 
Адвокат Менко Менков добави, че доказателствата за твърденията на министър Комитова са "едно хвърчащо листче". 
 
"Има два доклада на АДФИ. Те са идентични и категорични, че няма нарушения в дейността на "Автомагистрали" ЕАД. Не видях доказателства. Целта е призоваване от днес за днес. Клиентите ми да напуснат предизборните си кампании. Разходката беше излишна. Със същия предмет беше и в Националната следствена служба преди 3 месеца", каза още адвокат Менков, който ги е придружавал по време на разпитите в полицията.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени