Българите срещу преZидента Радев - граждани организират протест

Румен Радев и назначените от него служебни министри не за пръв път показват открито предпочитанията си към Русия

Протест срещу Радев
Протест срещу Радев Източник: БГНЕС

След последните политически събития в страната, граждани организират протест срещу водената от президента Румен Радев политика. Акцията ще започне в 18:30 ч. пред президентството.

 

"На 30.05 от 18:30 се събираме пред Президентството! България е парламентарна република, пълноправен член на ЕС и НАТО и трябва ясно да го заявим на всички! Президентът отдавна е показал, че не работи в полза на българското общество и за българските интереси, а за руските такива.

Неговите служебни правителства са най-продължителните в българската история след 90-та година, като същевременно прокарва руско влияние в страната и ни отделя от европейската общност. Няма да позволим да се превърнем в Беларус!

Президентът трябва да е президент на всички българи и да се съобразява с решенията на парламента!", заявяват организаторите във Facebook.

 

Припомняме, че вчера Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на представителите на ПП-ДБ.  По време на срещата на "Дондуков 2" преZидентът обяви, че след записите връчването на мандат на ПП-ДБ е "нецелесъобразно". Той дори директно призова да не се прави опит за кабинет и ги призова "да преосмислят изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който вече е дискредитиран".

 

Освен всичко това Радев отказа да проведе разговор с представителите на ПП-ДБ и след протоколната част ги изпрати с думите "Лек ден на всички!". Последваха и бурни реакции в социалните мрежи, в които Радев бе определен като "преZидентът".

 

Румен Радев и назначените от него служебни министри не за пръв път показват открито предпочитанията си към Русия – от опитите да ни убедят, че България не може без Русия и без "Газпром, през негативното отношение към НАТО и западните ни партньори, до позицията им относно случващото се в Украйна и парирането на всякакви опити да се помогне.

 

Освен това за Радев е характерно и насаждането на страх и паника сред народа. Негови са думите "хаос и разруха", с които описа една от най-добрите икономически години за страната ни. По същият начин сега, когато България е на крачка от това да има редовно правителство, той прави коментари, които целят точно обратното.

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени