Байдън: Диктаторът Путин извършва геноцид

Скокът на цените в САЩ през март достигна връхна точка от 8,5 процента на годишна база

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: White House

Джо Байдън за пръв път обвини Русия, че извършва геноцид в Украйна, предадоха световните агенции.

 

"Бюджетът на вашето семейство, възможността да заредите резервоара си, нищо от това не бива да зависи от това дали един диктатор обявява война и извършва геноцид на другия край на света", заяви Байдън по време на посещение в Айова, посветено на борбата с инфлацията. Байдън преди е заявявал, че не смята руските действия за геноцид, а ги наричаше "военни престъпления".

 

Скокът на цените в САЩ през март достигна връхна точка от 8,5 процента на годишна база. Такива нива на инфлацията не са виждани от декември 1981 година, припомня БТА. По думите на Байдън 70 процента от поскъпването на продуктите се дължи на действията на Путин. 

 

"Нахлуването на Путин в Украйна доведе до скок на цените на бензина и на хранителните продукти по целия свят", каза президентът демократ. Републиканската опозиция обаче обвинява Байдън, че самият той води икономическа политика, която подхранва инфлацията.

Още от "Политика"

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени