Биков към Рашков: Имаше криминални лица на протеста. Защо сте против Божков да бъде на вниманието на органите на реда?

Не се крийте зад закона като мишка, добави той

Тома Биков
Тома Биков Източник: ПП ГЕРБ

Вие раздвижихте въздуха, това и правите последните месеци. Нищо конкретно не се чу. Да видим доказателства за вашите твърдения. Излиза че няма проблем да твърдиш нещо, но доказателствата са секретни. Ако сте смел човек, а не соцмилиционер трябва да покажете доказателствата. Загубихме на час по 117 хил. лв. в НС да ви слушаме интервютата от медиите. Кажете има ли виновни хора в МВР ако има незаконни подслушвания. Кой е унищожавал доказателства. Сега разбирам, че доказателствата са секретни. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

 

"2 месеца се правехте на мъж", обърна се той към Рашков. Тома Биков припомни миналото на бившият комунистически следовател Рашков и любимият прокурор на Областния комитет на БКП-Разград Атанасов: "Като стари милиционери разнасяте скандали за подслушвания". "Ако наистина сте смел човек, а не сте социалистически милиционер, трябва да излезете на трибуната и да изнесете факти за твърденията ви по време на предизборната кампания. Не се крийте зад Закона като мишка!", каза още Биков.

 

Той подчерта, че на протестите е имало и криминално проявени лица, за които МВР няма как да не следи. "Ако е подслушван г-н Васил Божков и негови организира престъпни групи, то е нормално тези хора да бъдат по някакъв начин разследвани. Не всички протестиращи бяха симпатични и интелигентни. Ако сте против това г-н Васил Божков да бъде на вниманието на органите на реда, това означава, че не работите в полза на обществото", заяви в пленарната зала Биков, цитиран от Novini.bg. 

 

Той отново каза, че с твърденията за подслушвания Рашков е оказал влияние върху изборите. Според Биков това е било направено за сметка на ГЕРБ-СДС в полза на друг политически играч. Биков твърди, че Рашков е забелязван на събитие на "Изправи се БГ! Ние идваме!" (преди Изправи се БГ! Мутри вън!, бел.ред.).

ГЕРБ-СДС поиска изслушване на Рашков по темата за подслушванията. Служебният министър на вътрешните работи даде обяснения в пленарната зала днес. 

Още от "Политика"

ГЕРБ: Бойко Рашков е шеф на предизборния щаб на Радев, да отговори кой е заплашвал Спецов! (ВИДЕО)

Румен Спецов пет пъти е изпращал уведомления до "сламения човек", на когото е продал фирмата си със задължения, за да издължи на хазната тези 1,5 млн. 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени