Бивш румънски енергиен министър скастри Радев: Българите заслужават повече уважение от своите лидери

Радев посети Виена в първия ден на новата година, за да присъства на традиционния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в Златната зала на "Музикферайн" във Виена

Румен Радев и Карл Нехамер
Румен Радев и Карл Нехамер

 Остра критика към българския държавен глава за решението да се разходи новогодишно до Виена, дойде от съседна Румъния. "Президентът на България (Румен Радев) се забавлява на новогодишния концерт във Виена заедно с австрийския канцлер (Карл Нехамер), след като милиони българи бяха унижени от австриеца на 8 декември", написа в социалните мрежи бившият румънски енергиен министър Ръзван Николеску. Той припомня и какво точно се случи на 8 декември.

 

Ръзван Николеску
Ръзван Николеску Източник: Facebook

"На този ден австрийският министър на вътрешните работи по заръка на канцлера, раздели Европа при гласуването за Шенген, отричайки правото на българи и румънци да бъдат част от това пространство без никакви доводи – с изключение на вътрешни политически игри в Австрия. Българите заслужават повече уважение от своите лидери. Тяхното достойнство струва повече от труден за намиране билет за концерт", пише Николеску.

 

Радев посети Виена в първия ден на новата година, за да присъства на традиционния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в Златната зала на "Музикферайн" във Виена.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени