Бившият главен редактор на "Дума" Йордан Мичев става кандидат-депутат, ще се бори БСП да не е пета колона на Москва

БСП трябва веднъж завинаги да приключи с хора от т.нар. преход, които нанасят огромни вреди на публичния й образ и част от които продължават да дърпат конците в нея, пише във Фейсбук профила си Мичев

Йордан Мичев
Йордан Мичев

Бившият главен редактор на вестник "Дума" Йордан Мичев ще бъде шести в листата на БСП на парламентарните избори в Разград. "Благодаря на социалистите от различни организации в общините Цар Калоян, Лозница и Самуил за номинациите да бъда включен в листата на БСП на предстоящите избори. Днес бях одобрен от Областния съвет в Разград да бъда на шесто място в листата. Това беше доста изненадващо за човек, който не живее в страната. Приемам предизвикателството, но не променям по никакъв начин вижданията си, че БСП в момента не се движи в полезната не само за нея, но и за България посока",  написа във Фейсбук профила си Мичев.

 

Според него "БСП трябва веднъж завинаги да приключи с хора от т.нар. преход, които нанасят огромни вреди на публичния й образ и част от които продължават да дърпат конците в нея". По думите му БСП трябва да бъде модерна лява европейска партия и да следва най-доброто от управленските политики и практики на сестринските й партии в Централна и Източна Европа – същите, които наредиха Чехия и Словакия сред страните с най-ниски нива на социално неравенство и превърнаха Румъния в най-бързо развиващата се икономика в ЕС.

 

"Аз не виждам сегашната БСП в цялата тази картинка. Ако бъда честен докрай, не виждам и себе си в сегашната БСП. Но въпреки това не мога да хвърля с лека ръка доверието на земляците ми от Цар Калоян, Лозница и Самуил, които са ме номинирали. Защото доверието е най-големият капитал. Вярвам убедено, че това, за което пледирам, един ден ще бъде реалност", подчертава Мичев.

Преди няколко седмици Йордан Мичев каза в Телевизия Европа, че "Лукойл“ държи Нинова в зависимост чрез Румен Овчаров.

Постът на Йордан Мичев
Постът на Йордан МичевОще от "Политика"

Последни новини

Най-четени