Бившият комунистически прокурор Атанас Атанасов прояви стряскаща неграмотност - службите били "при Радев"

Радев има контрол единствено върху НСО

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов Източник: NOVA

Ако президентът има данни, че скандалите около "Булгаргаз" са заради смяната на посредниците, да каже кои са и старите, и новите - за това призова лидерът на ДСБ в оставка и председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов пред NOVA. 

 

И допълни, че държавният глава разполага с информация, "защото службите са при него". Тази фраза на някогашния доверен прокурор на Градския и Областния комитети на БКП-Разград е стряскаща с демонстративната юридическа и политическа неграмотност.

 

Бившият прокурор по време на т.н. "възродителен процес" Атанасов, който за срам и позор оглявява вътрешната комисия в това НС, би трябвало да знае поне елементарни неща в сектор "Сигурност". А те са, че и външното разузнаване ДАР, и военното разузнаване СВР, и ДАНС, са на подчинение на министър-председателя, не на президента.

 

Служба "Военно разузнаване" е пряко подчинена на министъра на отбраната, но косвено чрез него и на премиера. Радев има контрол единствено върху НСО.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени