Бившият комунистически прокурор Атанасов критикува Радев за назначения в МВР

Избирането ви за още един мандат ще бъде полезно за България, обърна се към Радев някогашният комунистически прокурор в Разград по време на "Възродителния процес" Атанас Атанасов

Панев, Атанасов и Иванов на консултации при Радев
Панев, Атанасов и Иванов на консултации при Радев Източник: Скрийншот/видео NOVA
Надявам се да сложим край на изборния маратон. С вота си към вас българите показаха, че искат правова държава. Но от вас се иска да сте последователни в защитата на върховенството на правото. Двете служебни правителства, които назначих, създадоха добра основа за бъдещо взаимодействие. Убеден съм, че това е пътят да се отговори на очакванията на българските граждани. Това каза Румен Радев на срещата с представители на "Демократична България".
 
Надявам се, че нащата среща в такъв формат няма да е последна. Надявам се, че ще имаме успех да излъчим управление. Колкото и да изглежда труден процесът, той е една идея по-лесен, защото е ясно че няма къде да се ходи, каза наследникът на коминтерновски функционери Христо Иванов.
 
Това управление осигурява не просто редовно правителство, но и важната възможност да започнем промяната. Тя не е смяна на един с друг, а дълбока трансформация на това как се упражнява властта. Мнозинството, което се очертава, ще може да функционира без ДПС и ГЕРБ. Тази карантина, в която трябва да бъде поставено управлението на страната от тези две партии, е важна предпоставка. 
 
За прокуратурата и Висшия съдебен съвет - ще работим да има конституционна промяна. Това управление ще може да започне трансформацията на администрацията. Влизаме в това мнозинство с намерение да внесем капитала, който нашата формация има. Това започна с природозащитните усилия, с усилията за правосъдна реформа. Наша задача ще бъде да удържаме приоритетите - смяна на философията на властта, така че тя да осъзнава своите граници. Ние ще трябва да удържим приоритетите в областта на сигурността, пътя към еврозоната. 
 
Избирането ви за още един мандат ще бъде полезно за България, обърна се към Радев някогашният комунистически прокурор в Разград по време на "Възродителния процес" Атанас Атанасов.
 
Той добави, че "по време на служебното правителство бяха сменени шефовете на всички служби и това беше нужно, но някои от новите назначения не бяха сполучливи, като например главният секретар на МВР, затова се надявам да можем да обсъдим тези назначения. Подготвил съм няколко законопроекта. Прокуратурата трябва да бъде извадена от досъдебното производство. Трябва да бъдат ограничени органите, които прилагат специални разузнавателни средства, като бъде извадена прокуратурата. Има различни идеи и по отношение на координацията между службите. Трябва да се въведе Съветът по сигурността към МС - много важен орган, който не работи, посочи любимецът през 80-те години на Градския и Областния комитети на БКП в Разград Атанас Атанасов.
 
Приветствам вашата загриженост към сектор "Сигурност", но съм далеч от мисълта сега да правим кадрова оценка, отговори президентът.

 

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени