Бившият служител на Седмо у-ние на ДС Цветанов пита: Има ли сред новоизбраните представители на властта сътрудници на ДС?

Ироничното е, че лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов е бивш служител на Седмо управление на ДС, известно като ЦИОУ

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов Източник: Zonanews

"Демократичната общност призова от години в управлението на страната ни да не участват лица от бившата Държавна сигурност. Но към днешна дата ситуацията у нас не е точно такава". Това се казва в позиция до медиите на "Републиканци за България", чийто лидер Цветан Цветанов е бивш служител на Държавна сигурност. Цветанов е работил от 1987 г. в ЦИОУ (Централно информационо-организационно управление) на ДС, известно още като Седмо у-ние на Държавна сигурност.

"Всички партии в дясно, говореха за лустрация, включително и в предишната предизборна кампания. Сега, обаче, сякаш витае странна тишина около няколко въпроса:

Има ли сред новоизбраните представители на властта хора, които са били сътрудници на ДС?

Ще остави ли белег това върху Служебния кабинет и ще понесат ли своята отговорност президентът Румен Радев и министър-председателят Стефан Янев? Самите те под влиянието на определени управляващи партии ли са? Недоумение буди фактът, че всички политически партии, които коментират актуалните проблеми не изразяват позиция върху новите назначения на областните управители у нас", пишат двуличниците от РБ.

"Републиканци за България" призовават Комисията по досиетата да направи спешна проверка има ли действащи министри, зам.-министри, съветници на министерства и областни управители, които са имали агентурно минало като щатни и нещатни служители и сътрудници на бившата Държавна сигурност.  

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени