Благовест Белев, ПП: Най-реалистично е да помогнем на Украйна със средства за самоотбрана – каски, бронежилетки, екипировка

Депутатът от ПП коментира вчерашната акция на спецпрокуратурата, която се проведе срещу "агентурна руска диаспора" в ДАНС

Благовест Белев, ПП
Благовест Белев, ПП Източник: Zonanews

"Дискусии относно изпращането на военна помощ за Украйна в рамките на коалицията все още не са водени. Цивилизованият избор, който трябва да направи нашата страна, е да помогнем с каквото можем". Това каза в студиото на NOVA депутатът от "Продължаваме промяната" и зам.-председател на комисията по отбрана с парламента Благовест Белев.

 

По думите му България на първо място трябва да защити своята критична инфраструктура. "На този етап е най-реалистично да помогнем със средства за самоотбрана – каски, бронежилетки, екипировка", уточни народният представител като подчерта, че са в ход няколко проекта за превъоръжаване на Българската армия.

 

"Проектите, които се реализират от Министерството на отбраната, подсказват къде имаме нужда от попълнения – самолети, 3D радари, бойна машина на пехотата", каза още Белев.

 

Депутатът от ПП коментира вчерашната акция на спецпрокуратурата, която се проведе срещу "агентурна руска диаспора" в ДАНС.

 

"Силно се надяваме Специализираната прокуратура да си върши съвестно работата и акцията е плод на желание на добросъвестни прокурори да си свършат работата. Това е мое и на нашата парламентарна група мнение", каза Белев.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени