Борислав Цеков: САЩ навлизат в една политическа и морална криза

Известно време в страната ще има дестабилизация, прогнозира той в предаването "Тази сутрин" по bTV

Борислав Цеков: САЩ навлизат в една политическа и морална криза
Борислав Цеков: САЩ навлизат в една политическа и морална криза Източник: bTV

Това, което се случва в Америка е знак за дълбоко и продължаващо политическо разделение. Съединените щати навлизат в една политическа и морална кризи. Това каза в предаването "Тази сутрин" Борислав Цеков от Изследователския център за нова Европа. То има своята естествена основа в това идеологическо противоборство на две визии за Америка, на две визии за  света. Радикализацията на част от двете крила - и в Републиканската, и в Демократическата партии. От едната страна има Antifa и Black Lives Matter, от другата страна виждаме има радикални движения, част от които са част от мирния протест, който стигна до Капитолия и нахлуха", каза д-р Цеков. Основната причина за тази радикализация е подтискането от една страна на проблемите на расовото неравенство, от другата страна е подтискането на консервативното мнение, цензурата, на дрегата гледна точка. Това фрустрира, допълни Борислав Цеков. 
"Половин Америка в момента живее с усещането, че изборите са били нечестни. И това, за съжаление, не получи официален, институционален, легитимен отговор. И по този начин кризата остава", каза Цеков. 
"Америка навлиза в една политическа и морални криза", добави той.

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени