Борисов: Ако дерогацията влезе веднага, гарантирам, че ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, ако мръдне – си давам оставка от партията

Хинков е министър на ПП-ДБ, в никакъв случай не е наш, добави той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

Христо Хинков е здравен министър на "Продължаваме Промяната – Демократична България". В никакъв случай не е наш. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

 

"Аз съм системен играч и системен политик, правилно е да се направи и да се направи следобед, в Здравната комисия директорът на болницата публично да отговори пред всички партии", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по-повод днешното изявление на д-р Валентин Димитров и екипа на "Пирогов" относно сътресенията в най-голямата спешна болница.

 

"Асен Василев вчера даде рецептата", каза още Борисов, запитан какво трябва да се направи, за да се реши проблемът. Попитан дали има предвид оставка на здравния министър, Борисов отговори положително. Следобед ръководството, включително и изпълнителния директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД ще бъдат изслушани в Комисията по здравеопазването. 

 

Борисов коментира и дерогацията за внос на руски петрол. "Ако дерогацията влезе веднага, гарантирам, че ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, ако мръдне – си давам оставка от партията", заяви пред журналисти в парламента Борисов.

 

Темата за дерогацията влиза в четвъртък в пленарната зала. Преди ден енергийната комисия отхвърли и двата проекта – на ГЕРБ и ДПС и на ПП-ДБ за датата, от която дерогацията да влезе в сила.

 

"Трябва да стъпим на това, което каза ЕК и европейският комисар – колкото може най-скоро да влезе в сила дерогацията. В никакъв случай "Продължаваме промяната-Демократична България" не трябва да се притесняват, ако дерогацията влезе веднага", увери Борисов.

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени