Борисов: Ако присъствате на среща, на която Кирил Петков чупи шишета на масата, вие ще искате ли да участвате в такава среща

Единственият спор беше относно министър Тодор Тагарев. Ние направихме компромис за министъра на спорта, а за енергетиката те приеха Жечо Станков, но Румен Радев да стане шеф на БЕХ, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот видео кадър

"Ако присъствате на среща, на която Кирил Петков чупи шишета на масата, вие ще искате ли да участвате в такава среща" Това каза на брифинг в НС лидерът на ГЕРБ на въпрос дали се страхува от лидерска среща.

 

"Единственият спор беше относно министър Тодор Тагарев. Ние направихме компромис за министъра на спорта, а за енергетиката те приеха Жечо Станков, но Румен Радев да стане шеф на БЕХ", разкри лидерът на партията по повод станалото вчера с връчането на мандата от Мария Габриел.

 

"Преди 9 месеца в една странна конфигурация взехме решение да има правителство. Изкарахме 9 месеца заедно и дадохме десетки пресконференции заедно с колегите от ПП-ДБ. Аз се учудвам, че за това време те не се научиха да не използваш епитети. Когато го правиш, показваш едно истинско лице", коментира Борисов.

 

По думите му, дадените вчера декларации за отказ от министрите на ПП-ДБ са в нарушение на договорката, че ротационните кабинети ще работят 18 месеца.

 

"Още преди месец с г-н Петков сме разговаряли за рокадите в кабинета. Листът ми е на бюрото. Ако върнем няколко дни назад, ние излязохмме и казахме, че в желанието ни да има правителство сме готови да ротираме само премиера и вицепремиера, като г-н Денков поема поста на министър по европейските въпроси. И тогава колегите обявиха, че не са съгласни", каза той.

 

За промени в службите не се договорихме, защото аз зная, че в момента те са изглючително добре интегрирани с нашите международни партньори. Казах, на колегите от ПП-ДБ и лично на ген. Атанасов, че ако това е препъни камък, аз последен ще се съглася, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

"Аз не мога като тях да зачеркна тези 9 месеца. Изкарали сме хиляди часове заедно и сме говорили по всички теми. Как на г-н Василев му се отрони това от устата - той дори когато ме нямаше стоеше в кабинета ми да направим бюджета", категоричен беше Бойко Борисов.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени