Борисов: Ако продължим да управляваме, до 2 г. може да приемем и еврото (ВИДЕО)

За 4 години двойно увеличихме заплатите на учителите

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов
Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов Източник: ПП ГЕРБ

През последните 4 години реализирахме сериозен ръст на БВП. Неслучайно получаваме непрекъснато високи оценки за финансовата си стабилност и политика от трите най-авторитетни международни рейтингови агенции, МВФ и Световната банка. Присъединихме се към чакалнята на Еврозоната. Ако продължим да управляваме, до 2 години може да приемем и еврото. Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов. 

Програмата ни за следващите години е амбициозна, продължи той, но ние доказахме, че можем да преодоляваме препятствията. За 4 години двойно увеличихме заплатите на учителите. Повишиха се доходите на всички български граждани. Инвестирахме много средства в образователната инфраструктура. С много усилия се справихме с последиците от финансовата криза. Не допуснахме миграционна вълна в България. Във време на пандемия огромна част от българският бизнес не спира да работи. Това заявих на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, изтъкна премиерът.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени