Борисов: Асен Василев разбра, че парламентът е този, който взима финалното решение

Паднал човек не се рита, това е основен принцип дори в спорта. Затова и подкрепих създаването на анкетната комисия, добави той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Винаги съм бил "за" истината. Гласувах временна анкетна комисия за проверка на факти обстоятелства за упражняване на прекомерна сила от органите на МВР при протестите пред Националния стадион да бъде оглавена от Атанас Атанасов. Но ние не сме разследващ орган, тези комисии по-скоро са говорилни. Обществото има нужда да разбере кой, защо и как позволи на агитки да провеждат "мирен" протест. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от кулоарите на парламента. 

 

"Кой вкара хората в тесните улички? Надали има началник, който би им позволил насилие. Паднал човек не се рита, това е основен принцип дори в спорта. Затова и подкрепих създаването на анкетната комисия. Основната вина за развоя на протеста е на БФС. Разиграваха със седмици къде ще се проведе мача и полицаите нямаха време да се подготвят".

 

Борисов коментира и исканата оставка на вътрешния министър Калин Стоянов: Не мога да говоря от името на академик Денков, отговори той на въпрос още ли правителството иска оставката на МВР шефа. Стократно сте чували, че това е правителство на ПП-ДБ и без Мария Габриел всички министри са техни. 

 

"Темелакиев беше заместник-министър на Бойко Рашков. Последните три години всичко, което е било на среден и управленски пост от времето на ГЕРБ беше уволнен".

 

"Асен Василев разбра, че парламентът е този, който взима финалното решение. В последните дни работи активно с депутатите на ГЕРБ-СДС и с подобен доход по-лесно ще се стигне до резултати. Имаме още много работа по Бюджет 2024. Няма доносите да ги превръщаме в държавна политика. Държавна сигурност ми дойде до гуша и в Столична община с назначенията", разкри Бойко Борисов за "донос-бонус" предложението.  

Още от "Политика"

Делян Добрев и Христо Гаджев със залп срещу Денков и Тагарев

Реакцията им дойде след като  правителственият пресцентър информира, че "министър-председателят Николай Денков и премиерът на Украйна Денис Шмигал почетоха паметта на защитниците на Украйна, загинали във войната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени