Борисов: България трябва да си върне доверието на Австрия, че външната граница на ЕС е сигурна

Това е заявил лидерът на ГЕРБ по време на среща с проф. д-р Йозеф Хьохтл, председател на Кръга "Форхтенщайн" на Австрийската народна партия

Среща на Борисов с проф. д-р Йозеф Хьохтл
Среща на Борисов с проф. д-р Йозеф Хьохтл

"България трябва да си върне доверието на Австрия и да успокои останалите европейски страни, че е в състояние да осигурява сигурността на външната граница на ЕС. Само така България ще може възможно най-скоро да стане част от Шенгенското пространство".

 

Това е заявил лидерът на ГЕРБ по време на среща с проф. д-р Йозеф Хьохтл, председател на Кръга "Форхтенщайн" на Австрийската народна партия и негови колеги, съобщи Бойко Борисов във фейсбук страницата си.

 

"Пред членовете на Кръга Форхтенщайн , които имат дългогодишен опит от Австрийския национален съвет, подчертах че в рамките на Европейската народна партия ГЕРБ и Австрийската народна партия винаги са били водещи по темите, свързани с развитието и интеграцията на Западните Балкани, както и по темите сигурност и миграция", добавя Борисов.

 

По време на разговора са били обсъдени още търговско-икономическото сътрудничеството между България и Австрия, което е на изключително високо равнище. "Австрия е един от водещите инвеститори в България с компании като OMV, EVN, Strabag, Porr, Billa и т.н.", написа още лидерът на ГЕРБ.

Още от "Политика"

Анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2023 г. ще представи началникът на отбраната адмирал Емил

България е една от 18-те държави членки на НАТО, които тази година ще отделят два процента от брутния си вътрешен продукт (БВП) за разходи за отбрана

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени