Борисов: Даниел Митов ще е предложението ни за премиер, Цвета Караянчева - за председател на парламента

Десислава Атанасова оглавява ПГ на ГРЕБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов

"За премиер ще предложа Даниел Митов, за председател на политическата група Десислава Атанасова, за председател на парламента Цвета Караянчева". Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов по време на открито заседание на групата, което се излъчваше директно във Фейсбук профила на Борисов.

"Първо да ви поздравя с категоричната победа на парламентарните избори. Честни, прозрачни, неоспорвани избори. Благодаря на тези, които ги организираха", каза Борисов. 

"Цяло лято ни убеждават, че нямаме правова държава. Вчера дори се бяха засилили да не допуснат победителите на честните избори на първите редове в парламента", посочи той, визирайки опозицията, която се опита да избута депутатите от ГЕРБ на задните редове. "Съжалявам, че патриотите не се явиха заедно", заяви още той. 

 

"Откакто съм човек, аз се явявам мажоритарно на избори. Нас обществото ни поиска, затова искат да ни махнат. За мое щастие имаме страхотен капитал в лицето на тази партия, която показа на тези избори, че е истинска партия. Имаме яки структури, кадърни кметове. Знам как партията се би за тях", категорично заяви Борисов. "Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, за които ме избраха, за да им завра чекмеджета, лъжи, компромати в задния двор. Щели да правят комисия, народът направи комисия. Народът постави мен и ГЕРБ на първо място", каза още премиерът.

 

"Слави Трифонов е безспорно най-успелият човек в шоубизнеса. Но сега той дойде на друга сцена. От нея трябва отговорност и смели, бързи решения. Затова ние трябва да приготвим и кабинет", разясни Борисов. "Кабинетът ще го кажем като получим мандат. Но този мандат трябва да го получи някой и да внесе документите. Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва ще се намеся.", обясни още министър-председателят. 

 

"Сега ще се отдръпна като премиер и като депутат, да видим ще забравят ли кой е Бойко Борисов. Щели да питат за плана за възстановяване. Томислав Дончев е депутат, ще ви го покаже. Цяло лято защо не написахте, като бяхте сигурни, че ще управлявате?", каза той. "Да видим Христо Иванов сега дали пак ще стъпи на "Росенец", каза още Борисов. "В следващите дни ще изтеглим контингента от Афганистан", добави Борисов. Той предложи ГЕРБ да внесе проект за промени в Изборния кодекс, с които да бъде въведена мажоритарна изборна система. ГЕРБ и СДС ще имат обща парламентарна група "ГЕРБ-СДС", като ще бъде предложен и министър от квотата на СДС.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени