Борисов депозира оставката на кабинета

Примиерът Бойко Борисов депозира оставка на правителството преди първото заседание на 45-тото Народно събрание днес, без да отиде в парламента

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Facebook

На основание член 111, ал. 2 от Конституцията на Република България министър-председателят Бойко Борисов подаде пред новоизбраното 45-то Народно събрание оставка на ръководения от него Министерски съвет. Такова съобщение бе получено от пресцентъра на Министерски съвет минути след 9.30 ч. и след официалния старт на 45-то Народно събрание.

 

Писмото на премиера Борисов, с което подава оставката на кабинета, е било депозирано днес до председателя на Народното събрание чрез деловодствата на двете институции. В съответствие с чл. 111, ал. 3 от Конституцията ръководеното от премиера Борисов правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет и ще осъществи приемственост в управлението, се посочва още в съобщението.

Още от "Политика"

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени