Борисов: Има едни много по-големи дебелаци от мен, които говорят от името на младите, умните и красивите (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов провери как върви строителството на АМ "Хемус" в района на Плевен. Заедно с него беше водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Плевен проф. д-р Григор Горчев

Премиерът Борисов и проф. Горчев
Премиерът Борисов и проф. Горчев Източник: Facebook

Премиерът Бойко Борисов продължи с инспекциите и провери как върви строителството на АМ "Хемус" в района на Плевен, съобщава ПИК. Заедно с него беше водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Плевен проф. д-р Григор Горчев. "Ти към кои се числиш - иновативен ли си, роботизиран ли си? Защото има едни страшни дебелаци, много по-големи дебелаци от мене, угоени, които искат да ме изкарат мен дебел, които говорят от името на умните и красивите. Я им кажи ти какво правиш в хирургията", обърна се Борисов към проф. Григор Горчев, който е с него по време на инспекцията. 

 

"Аз отдавна оперирам с най-модерния робот", каза проф. Горчев, който е светило в областта на онкохирургията и консултира свои колеги в цял свят, като има зад гърба си и важни научин трудове. "Ами сигурно за това те не се занимават със социалистите, нито с мутрите, а само с нас. Защото ние сме иновативни", отчете Борисов, а проф. Горчев отчете, че е много впечатлен от работата по АМ "Хемус" и трудността на строителството и инжинерната работа. "Съвсем различно е да го видиш на живо и придобиваш представа колко труд има", каза той и се пошегува, че тази равнина никак не е равна.

 

"Като седнете довечера в Плевен, може да им разкажеш какво си видял - мост след мост. На едното място копаем, на другото минаваме отгоре с мост. Това е много тежко и трудно строителство", каза още премиерът. 

 

"Много говорят нашите опоненти. Но не знаят ние защо правим пътни възли и говорят, че така се оскъпява - ама как без тях да се качват от селата и градовете и те на магистралата. А ние правим за всички пътни възли, за да могат да ползват магистралата и да пътуват бързо за работа. Нека излязат и да кажат какво са направили", призова министър-председателят. "Действайте и ние действаме. И не ги коментираме, а само показваме направеното", заключи Борисов.

 

Премиерът показа строежа на проф. Горчев как се строи магистрала "Хемус" и няколко моста по пътя, сред които и един над река Вит.

 

 

Още от "Политика"

НАП отчете ръст на приходите с над 914 млн. лева към края на април

Рекордните постъпления от данъци и осигурителни вноски се случват в условия на продължаваща пандемична обстановка и при отложено за юни 2021 г. (вместо до края на март) внасяне на корпоративния данък

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени