Борисов: Калин Стоянов не се поддаде на натиска за партийни назначения. Остава начело на МВР!

Не мога да защитя полицай, който бие паднал човек, каза още лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Не мога да се съглася за смяна на министър, защото не угажда за партийни назначения. Когато дойде темата МВР, казах им, че трябва да е експерт и професионалист, отдалечен от всички. След реформите в МВР нямахме нито един човек дори и на средно ниво. Отидоха и се консултираха и предложиха Калин Стоянов, съгласил съм се, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

 

"Това не е чест на пагона. Когато човек е паднал - не се рита и не се бие, слагат му се белезници и се води в районното. Не мога да защитя полицай, който бие паднал човек", каза още лидерът на ГЕРБ. Той категорично е против полицейското насилие.

 

Когато се бяхме срещнали няколко пъти, бяхме решили как ще действаме - че ще бъдат техни министри с наши зам.-министри. Аз предложих да се избира от наличните, назначени от тях, по тяхно време", допълни Борисов.

"Няма политически лица и не може да се носи политическа отговорност, тези назначения са експертни и са на "Продължаваме промяната", каза той.



Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени