Борисов към Нехамер: ГЕРБ е партията, която лидира всички процеси в парламента, препотвърдили евроатлантическата ориентация на България

Руската агресия няма място в съвременния демократичен свят, добавя лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов и Карл Нехамер
Бойко Борисов и Карл Нехамер

"Миграцията не е национален, а общ европейски проблем". Това написа лидерът на ГЕРБ в профила си във фейсбук. Постът е придружен със снимка на Борисов и австрийският канцлер Карл Нехамер, който е на посещение в България.

 

"Увеличеният миграционен натиск към Европа ни задължава да се борим заедно за общите ни граници. Това заявих по време на среща с моя голям приятел канцлера на Австрия Карл Нехамер. По време на разговора заявих, че ГЕРБ е партията, която лидера всички процеси в парламента, които препотвърдиха евроатлантическата ориентация на България. Като пример посочих приетите закони за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, за отказа за внос на руски газ, за Лукойл, за предоставяне на военна помощ на Украйна, за построяването на два нови ядрени реактора IP-1000, както и процесите по евроинтеграцията на Република Северна Македония и страните от Западните Балкани" пише бившият премиер.

 

"По време на срещата изразих надежда, че общия европейски ангажимент за подкрепа на Украйна и украинския народ ще продължи. Руската агресия няма място в съвременния демократичен свят. С Карл бяхме категорични, че партиите от Европейската народна партия трябва винаги да се подкрепяме. Уверени сме, че само заедно можем да решаваме проблемите на Европа и предизвикателствата пред демократичния свят", подчертава лидерът на ГЕРБ.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени