Борисов към Петков: Ако България стане тъмния субект на Балканите и ако счупим и правителството на Северна Македония, вие ще работите в услуга на г-жа Митрофанова (ВИДЕО)

Има огромни спекулации по темата за бюджета, добави той

Пресконференция на Бойко Борисов и ГЕРБ
Пресконференция на Бойко Борисов и ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

"Стига с квалификация и обиди!  Кирил Петков не е "страхливец", извинявам се за вчера. Той е "герой" и ние днес му даваме възможност на Европейския съвет да станат и да му ръкопляскат на крака. А ако България стане тъмния субект на Балканите и ако счупим и правителството на Северна Македония, вие ще работите в услуга на г-жа Митрофанова", каза на пресконференция в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

 

Заедно с него в пресконференцията участваха Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, зам.-председателите на партията и народни представители Томислав Дончев и Даниел Митов, както и депутатът Кирил Ананиев - бивш финансов министър.

 

Френското предложение за решаването на проблема със Северна Македония е най-доброто решение. Той призова премиера Кирил Петков да внесе предложението в парламента и управляващите в Народното събрание да го приемат и да отпушат пътя на Скопие към преговорите.

 

"Ние понесохме тежестта си вчера. Сигурно ще изгубим избиратели, но ще спечелим в дългосрочен план обединени, силни, Западни Балкани", каза още Борисов.

 

Той призова да се спре с квалификациите и обидите и да се пристъпи към работа, за да бъде решен проблемът. "Спрете да изричате квалификации. Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала. Вие ще оберете аплодисментите на целия Европейски съвет", каза Борисов.

 

Пресконференция на ГЕРБ
Пресконференция на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

"Има огромни спекулации по темата за бюджета", добави той. Лидерът на ГЕРБ каза, че имат по-добри предложения за бюджета, а този на управляващите е нефелен и счупен. "За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред - Северна Македония и Албания и приемане на бюджета" заяви Бойко Борисов и призова депутатите си да приемат бюджета дори и лошия бюджет на управляващите.

 

По думите му правителството беше свалено заради тяхната арогантност и защото са изпаднали в изолация в парламента. "Аз им предлагам на всички, нека се върнем към предизборните програми. Сега програми няма. Да се върнем към програмите. Аз затова казвам партия, която подкрепя влизането ни в Еврозоната, партия, която е на страната на Украйна и твърдо зад НАТО и ЕС, партия, която е за разширяване на Западните Балкани, партия, която е за пълна диверсификация и от газа, и от петрола, за нашите партньори. Винаги може да се намери формула по тези важни задачи - съдебна система, реформи истински - да седнат и да говорят компетентните от всяка една партия хора и да ги решат", заяви Борисов. 

 

Той отново призова депутатите да проявят разбиране и да приемат тези две точки.

 

Още от "Политика"

Борисов в Нова Загора с мощна подкрепа за кандидат-кмета на партията Галя Захариева (НА ЖИВО)

Откакто 20 години е в политиката Атанасов няма победа, няма победа Корнелия Нинова. Нямаше да имат победа ПП, ако не бяха направили измамата с машините, заяви бившият премиер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени