Борисов към ПП-ДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а срещу човека, който взех от тях - Митов

Нямам никакви очаквания от срещата на Главчев с Румен Радев, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

Нямам никакви очаквания от срещата на Главчев с Румен Радев. Дори не знам, че се срещат. Тяхна работа е, ако искат да предложат и друг министър. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Той обаче отново напомни за партийните кадри на БСП в служебните правителства на Румен Радев, за партиите на Стефан Янев и ПП, които тръгнаха от тези служебни правителства. И критикува управленията след неговото. "Причината да не сме в еврозоната се корени преди три години. Сега щяхме да влезем заедно с Хърватия", обяви бившият премиер.

 

На въпрос Асен Василев ли се казва причината, той отговори: "Не, причината са тези, които гласуваха през тези три години за тези хора." "Всичко зависи от ПП-ДБ дали ще говорим след изборите. Те не реагират нито по министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев, не реагират срещу сегашния министър на външните работи, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов", продължи Борисов.

 

"Направих Дани Митов зам.-председател на ГЕРБ като мост към ПП-ДБ, взех го от тях", обясни лидерът на ГЕРБ. А за министрите си, които останаха, нищо не казват, за областните управители също. Не е честно всеки ден всеки въпрос да е свързан с само с външния министър, продължи ядосано Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ препоръча на журналистите да отидат в Тутракан и да се запознаят с Тутраканската епопея. После в отговор на въпрос каза, че ГЕРБ ще подкрепи всички комисии. "Гледах какво се случва, вадеха снимки на мен, сега се вадят на тях. Гледах какво показват по телевизията - кучета, котки. Но иначе казах, че ще коментирам, когато има решение на съда", каза той в коментар по случващото се в митниците и МВР.

Още от "Политика"

Бойко Борисов: България и САЩ са стратегически партньори и нашите две страни ще продължат да работят съвместно по всички

Запознах колегите с всички решения на българския парламент в сферата на отбраната и енергетиката, които бяха приети през последните 9 месеца, пише още лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени