Борисов към ПП: Лена Бориславова вчера пише SMS-и "Ще счупим сглобката". Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките (ВИДЕО)

Ние потиснахме цялото си его, добави той

Бойко Борисов в 49-то НС
Бойко Борисов в 49-то НС Източник: БТА

"Назначиха си министри, премиери всичко. Дадохме им мандата, техния мандат. Сега от кое искат да ни лишат? От правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър", заяви пред медиите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

"Мразя такива сравнения - смокинови листове. Някак си все едно отиваме в една такава сфера, която не ми е интересна", така Борисов коментира сравнението, което Кирил Петков направи по-рано в свое изявление пред медиите.

 

Ясно на тях им беше казано: "Искате ли да направим коалиция?". Коалицията носи гарантирано мнозинство. Те казаха: "Искаме само ГЕРБ да подкрепи правителство".

 

Нашите закони са по-добри и събират мнозинства. Ние трябва да се окажем от тях и да подкрепим техните, които са по-лоши, такали, риторично попита Борисов. 

 

"Няма да участвам в сглобките им. Ние нямаме ангажимент към тях, каза Борисов. Умението да управляваш е да правиш мнозинства, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

"Българите искаха редовно правителство. Ние потиснахме цялото си его, което г-н Петков явно не може или по-точно Лена Бориславова не може, защото вчера пише SMS-и "Ще счупим сглобката". Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им". 

 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени