Борисов категоричен: И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство само с тях няма да направим

Лидерът на ГЕРБ заяви, че няма информация Главчев да води разговори с кадри от ГЕРБ за министри

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

И 150 депутати да имаме с ДПС след изборите, правителство само с тях няма да направим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

 

"Имаше много ясни, принципни решения - и помощта за Украйна, и за енергетиката, и в социалната сфера. На мероприятието на колегите от ПП чухме какви ли не лоши неща, а в същото време казват, че след изборите пак щели сме да си говорим. Аз ги съветвам  - има една много хубава постановка "Език мой, враг мой", добави лидерът на ГЕРБ.

 

"Да намерят време да изгледат през тези два месеца тази постановка, защото, ако продължат по същия начин, няма да си говорим (след изборите, бел. ред.)", предупреди той.

 

"Не зная до този момент кандидатът за служебен премиер да е поискал срещи с кадри от ГЕРБ за назначаването им на министри", заяви още бившият премиер.

 

"Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор и ние го приемаме, но видяхме, че г-н Андрей Гюров го обявиха за предател, защото не бил говорил никой с него. Изобщо чухме много неща, различни от истината през последните дни. Това, което най-много ме радва и ме прави щастлив е, че в тези 9 месеца сме повишили раждаемостта, жените ще ме разберат какво искам да кажа. Това правителство нещо много хубаво сме свършили", добави Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и законодателните промени, които спешно се наложи да направи парламента заради конституцията и избора на служебен премиер. "Аз имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за конституцията винаги през тези месеци сте чували, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Така че аз не съм участвал дори в разговорите, свързани с конституцията, защото това е нещо, което се преподава в университета, учи се доста години за него, а и имаме много добри конституционалисти, които дават съвети, с които се съобразяваме", обясни Бойко Борисов.

 

"От вчерашното съобщение на МВР стана ясно кой е назначил жената на Мартин Божанов-Нотариуса. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков. В последния ден като министър Рашков го направи шеф на една от най-важните дирекции - Борба с организираната престъпност", подчерта бившият премиер.

 

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени