Борисов: На Радев му свири духова музика при 124 починали за един ден (НА ЖИВО)

Томислав Дончев добави, че в момента има колективно митотворчество, създава се магически свят, където има феи, чудовища

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ

"Вътрешното ми усещане е, че силовият министър не знае къде се намира. Дали помни,че всички казани от него неща са едни и същи. Казва, че са съставени документи с невярно съдържание, които ще обявят. Някои политически дейци в кампанията злоупотребяват с определени вещества и това става видно по всички техни изказвания и пресконференци. Има едни милиони,които може би са спестявани от закуски, а не от АМ "Хемус". Това каза в началото на пресконференция в централата Тома Биков. 

 

Томислав Дончев добави, че в момента има колективно митотворчество, създава се магически свят, където има феи, чудовища.

 

"Колко да е добър днешният ден", каза в началото на днешната пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

За последните седем дни са починали 875 души, 1590 българи са починали през последните 14 дни, 5578 са починалите от началото на четвъртата Ковид вълна, добави лидерът на ГЕРБ. По думите му с акциите на Бойко Рашков се опитва да спасява Радев за провала с пандемията и нарушаването на Конституцията. 

 

"В тази ситуация да провеждаш мероприятия, за да отвлечеш вниманието от провалилия се Радев, който използва последните си дни да назначава конституционни съдии. Прави впечатление, че не е отговорил защо се е обадил за шурея", обясни Борисов.

 

Преди минути ЦИК е взела решение да се броят разписките от машинното гласуване. Поздравявам ги, това е крачка към прозрачността. Прави впечатление, че единият представител на ДБ е гласувал против, а другият - Цветозар Томов - не е присъствал. Винаги съм твърдял досега, че софтуерът за машините се контролира от 4 души от ДБ. 

 

Радев продължава да ползва безплатно излъчване, акцентира бившият премиер. "14 минути по bTV, само техните новини гледам. 7-8 минути безплатно излъчване са 70-80 хил.лв/ден. Защо му е кампания тогава, защо ние плащаме такива луди пари? Нека всички да получават толкова безвъзмездно време. Радев използва парада във Военна академия, за да говори срещу мен. Това не е агитация ли? По каква тарифа ще го минете? Питам като гражданин", попита Бойко Борисов.

 

Днешната пресконференция на Рашков нито 1 нова данна не се получи. От дроновете се видя колко много е направено бързали сме да го направим. Но на парада днес на Радев, защото обича да му свири духова музика при 124 починали, да говори, че плаша хората с ваксинация. Поне на 20 брифинга съм говорил - "Ваксинирайте се"! На 10 септември Пфайзер ни уведомяват за срока на ваксината, тогава се запитах - защо това не сме го чули? Успяхме писмото на Пфайзер да го намерим единствено в Медиапул, чак от 29 септември. Аз само това говоря - че срокът на ваксината е удължен до декември", поясни лидерът на ГЕРБ.

"Да информираш българите се счита за престъпление. Питам защо тези с неизтекъл срок на годност ги продадохме? 500 хил.ваксини са с удължен срок по моя информация. Настоявахме за зеления сертификат, още август да постигнем масова ваксинация. (Чете антиваксърски и антиковид цитати от Кацаров). Този ме е дал вчера на прокурор! Първо трябва него да арестуват за думите му. В болниците няма легла, няма пари за бизнеса, всичко е оставено на произвола на съдбата. През април Кацаров казва, че зеленият сертификат е дискриминиращ. Тези хора искат да си поделим отговорността. Бодряшки казваха,че децата тръгват от вторник на училище, само че не казаха кой вторник, минаха 2 седмици", подробно коментира Борисов част от грандиозните провали на правителството на Радев.

 

Честито на БСП - урежда хората им на работа(визирайки Янаки Стоилов, назначен за конституционен съдия днес). Само там нямаше контрол,още днес взе мерки. Как си го позволяват от Конституционния съд?, иронично вметна лидерът на ГЕРБ.

На ъпрос на водещата на ПИК TV Ива Николова за двойното гражданство на Кирил Петков, Бойко Борисов заяви: "Разбрах само, че Кирил Петков не го е страх от Конституционния съд. Ако съберем 160 депутати, можем да отворим Конституцията и да променим това за двойното гражданство. Бих го променил, защото светът е глобален и има цели поколения, родени в чужбина".

"Ако българче, родено в чужбина, е кадърно, защо да не може да бъде министър", попита Борисов. Той заяви категорично, че ще подкрепи такова предложение.

 

Бившият вицепремиер и сегашен водач на листата на ГЕРБ-СДС в Габрово Томислав Дончев изрази противоположното мнение и каза, че подобна хипотеза би трябвало да се ограничи до държави-членки на ЕС.

 

"Аз никога преди избори не съм правил прогнози и планове. Този, който прави прогнози и раздава министерски постове, не трябва да забравя, че народът ни праща в парламента. Нека да минат изборите и ще видим кой колко депутати има и колко струва", призова лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов предупреди, че ако днес се възложи процедура за "Хемус", цените ще са двойно по-скъпи. "Ин хаус" процедурите са порочни само ако процедурата е по-скъпа", каза още той.

 

"При всяка ситуация тръгват да бранят Радев. Вчера Радев при 100-200 човека беше без маска. Да видим дали РЗИ ще го глоби, както глобиха мен и игумена на Рилския манастир", заяви бившият премиер.

Томислав Дончев заяви, че инхаус не е кражба. "Това е част от европейското законодателство. Авансовите плащания се обезпечават с банкова гаранция. Парите не са откраднати, не са", заяви той.

На въпрос дали ГЕРБ участва в протестите, Борисов каза, че ГЕРБ не участва в протести и там разпознаваеми представители на пратията няма. "Протестите са за хляб и работа в момента, нямаме общо с тях. Нито един наш разпознаваем човек не сте засекли. Дебати с мен са искали всички - и на мен ми се играе контрола с "Пари Сен Жермен", да тичам с Папето. Влез в парламента, стани първа политическа сила. Като видяха, че държавата влиза в криза, избягаха да си правят партия. Делян Добрев е завършил в Харвард и е водач в Хасково - да дебатира с него или с Дончев. Страхувах ли ви, като идвахте в кабинета ми?", добави лидерът на ГЕРБ.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени