Борисов на среща с Дейвид Харис от Американския еврейски комитет: ГЕРБ внесе 6-7 изключително важни точки, но досегашното правителство не ги прие (ВИДЕО)

Първи подкрепихме и РСМ за НАТО, внесохме закони за въоръжение на Украйна

Бойко Борисов и Дейвид Харис
Бойко Борисов и Дейвид Харис Източник: Скрийншот/Facebook

Борисов на среща в централата на ГЕРБ с Дейвид Харис, президент на Американския еврейски комитет:
"Идваш във време, в което ние в България сме в една много конфликтна зона - от едната страна Косово и Сърбия, от другата - Русия и Украйна. Отношенията Турция и Гърция. Затова е изключително важно кои ще са нашите партньори (в ПП ГЕРБ, бел. ред.)", каза Борисов.

 

"Ние ще работим по следните 6-7 изключително важни точки: еврозоната - ние вкарахме страната в европейския банков съюз; ние започнахме модернизацията на ВВС - първите 8 изтребители ги платихме на 100 процента и положихме желание и усилие сега, в този парламент да вкараме и писмото за втората част. За съжаление правителството не го направи", изброи бившият премиер. 

И продължи:


"Ние предложихме таван на горивата - на нафтата, бензина, горивата, за да не печелят "Лукойл" и "Газпром" 7 млрд. (на година, бел. ред.) от България. За съжаление правителството не го прие; ние предложихме и промени в съдебната власт, в която обаче да не сменяме един с друг човек, да не се правят нови "бухалки", както те казват; ние започнахме диверсификацията на ядреното гориво и нашето правителство подписа първото споразумение с "Уестингхаус". За съжаление това правителство не го направи. Така, че в следващия парламент това ще бъдат първите закони (които ГЕРБ ще предложи, бел. ред.) - в това можеш да увериш нашите приятели и партньори във Вашингтон и Изреал", добави Борисов.  

 

Днес стават точно пет години, откогато подписахме със Зоран Заев договора за Северна Македония и благодарение на нашето внесено предложение в парламента, Северна Македония и Албания тръгнаха по пътя на Европа. А ние ги подкрепихме първи и за НАТО. Искам да те уверя като наш приятел, че ГЕРБ внесохме закони за въоръжение на Украйна и това правителство не ги прие. Цитирах каквото Бойко и ГЕРБ са свършили, подчерта бившият премиер. 



Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени