Борисов на среща с Ердоган, турският президент му пожела успех на изборите (ВИДЕО)

Справихме се с миграцията, благодарение на помощта на Турция, каза Борисов

Бойко Борисов и Реджеп Ердоган
Бойко Борисов и Реджеп Ердоган

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща в Истанбул с президента на Турция Реджеп Ердоган. Това стана ясно от видео, публикувано в официалния му профил във Фейсбук.

 

"Радвам се, че сте в добро здраве и кондиция, и че толкова добри взаимоотношения имаме между България и Турция. Справихме се с миграцията, благодарение на помощта на Турция. И Балкански поток направихме, продължението на Турски поток и магистралите. Благодаря ви!", обърна се Бойко Борисов към Ердоган.

 

"Специално за миграционната политика - най-добрата политика спрямо миграцията реализирахме с моя верен приятел и брат Бойко. Имахме добри отношения. Г-н Борисов постави въпроса за миграционната политика пред ЕС. Нямаме право да притискаме и злепоставяме България в тази политика и ние ще продължим да работим добре с България. Границите ни ще бъдат пазени така, както досега. Пожелавам на народа да са живи и здрави и успех на моя приятел. Това е нашето нашето искане - мюсюлманите да останат мост между двата народа", каза Ердоган по време на срещата.

 

"На целия български народ пожелавам на предстоящите парламентарни избори да са живи и здрави, както и успех по време на вота на моя приятел", допълни още президентът на Турция. "Аз благодаря, че опазихме границите. Българските мюсюлмани са мост на приятелство между двата народа", каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени