Борисов на срещата с Лопес: Надявам се да оправдая доверието на ЕНП (ВИДЕО)

Служебното правителство на Радев се провали във всичко, коментира лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов и Антонио Лопес
Бойко Борисов и Антонио Лопес

Аз се надявам да оправдая доверието на Европейската народна партия както винаги. Това са трети поредни избори. Половин милиард похарчихме за избори, без да има реален резултат и да се формира правителство. Дано след тези избори ГЕРБ отново да е първа политическа партия. Това каза в началото на срещата си с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 


"Надяваме се ГЕРБ да спечели тези поредни избори и да състави стабилно правителство, от каквото България има нужда в момента. Да има предвидимост, да има сигурност. Тези избори са много важни за ЕНП, за да може да има стабилон правителство в България", заяви Лопес.

 

Бойко Борисов заяви, че служебното правителство на Румен Радев изцяло е провалило ваксинационния календар.

"Днес имаме 178 починали в България. Провален ваксинационен календар. Продаваме на Норвегия ваксините, които благодарение на Европейската народна партия и на Европейската комисия България получи повече от всички най-хубави ваксини от другите държави, за което наистина Ви благодаря".

 

"Пълен провал с миграционната политика. Бежанските центрове са пълни. Нелегалната миграция е навсякъде. Над 10 дни стои кораб, пълен с амониева селитра и се изсипва в Черно море. Екологична катастрофа и няма никаква адекватна реакция на властите. Бюджетът е на свръхдефицит. След тези избори по всички социологически проучвания ГЕРБ ще е отново първа политическа партия", добави лидерът на ГЕРБ.

"Абсолютно провалиха преговорите, които направихме ние – договорът за добросъседство със Северна Македония и Албания. В следствие на корупцията на правителството на Радев 63,7 спад на чуждестранните инвестиции в тази година. Но ние сме мобилизирани и се надяваме след тези избори да има разум в хората и политическите партии да се направи правителство, което буквално да извади България от кризата. Ще работим максимално за това", каза още той.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени