Борисов: Не министърът на вътрешните работи, а министърът на спорта трябва спешно да подаде оставка

Ние не сме партия, която осигурява кворум. Не осигуряваме кворум на тези, които решиха да пада правителството, да се откажат от него, само заради петрола, добави той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Как така заради този пусти петрол и явно тези пари са готови да падне правителството, да се съберат с уж опозиционните партии? Нито имаме да делим "Лукойл" – това е частна компания, пряко подчинена на Кремъл и парите отиват там".

 

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно дерогацията. "Подкрепяме кабинета, ако прави правилни неща и добри за хората", добави той.

 

Запитан дали от ГЕРБ-СДС ще влязат в пленарната зала, за да осигурят кворум за гласуването на вота на недоверие, той каза:

"Ние не сме партия, която осигурява кворум. Не осигуряваме кворум на тези, които решиха да пада правителството, да се откажат от него, само заради петрола".

 

По думите му вътрешният министър Калин Стоянов не трябва да подава оставка, както поиска съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

 

"Незабавно спортният министър трябва да си подаде оставката. Терзиев, който разреши да се съберат футболни хулигани и агитки. Как ще събереш враждуващи от десетилетия агитки на мирен протест, бе, хора", попита той.

 

"Когато София гори, получавам имейл от Васил Терзиев, че ме кани на среща – защо, уплашихте ли се", посочи лидерът на ГЕРБ, като уточни, че мейлът е получен в 19:30 ч. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени